FÖRETAGSNAMNET

Konstfack

Hemsida http://www.konstfack.se
company.profile.city Stockholm

Konstfack är bäst i Sverige! Det tycker inte bara vi utan också det internationella rankningsföretaget QS Top Universities när de 2016 placerades oss överst på listan över konstnärliga högskolor i Sverige. Vi är näst bäst i Norden, på plats 11 i Europa och 41 i världen. Yippi!

Här på Sveriges största konstnärliga högskola kan du bli allt det där uppenbara som våra program handlar om - konstnär, designer, inredningsarkitekt, grafisk formgivare, illustratör, pedagog samt konsthantverkare inom en rad olika material – till exempel smyckekonstnär. Och bara inom designyrket finns ju en rad olika spår, allt från produkt- och möbel- till tjänstedesign. Men bland våra alumner finns också allt från skådespelare, filmregissörer, spelutvecklare, modeskapare, kommunikatörer, projekt- och handledare.

En utbildning på Konstfack är alltså en kreativ, akademisk, solid grund att stå på, att borra djupare i och att utvecklas vidare från. En utbildning som ger möjlighet att delta i den samtida debatten genom utveckling av attityder, miljöer, produkter och tjänster i såväl det privata som det offentliga rummet.

På Konstfack värdesätter vi kritiskt tänkande och empatisk hållning och därför lägger vi lika stor vikt vid varför en person söker sig till oss som vet vad hen redan kan. Vår rektor Maria Lantz betonar gärna att "Konstfack är en skola för drömmare, tvivlare, reformister, troende, aktivister, utopister, individualister, dystopiker, entreprenörer, flanörer och andra sökare."

På Konstfack finns också bland Europas bästa, mest välutrustade verkstäder. Datasalar, trä- och metallverkstäder, screentryck, vävsal, textiltryck, färgverkstad, grafisk verkstad, foto- och tv-studio, glashytta, keramikverkstad och ateljéer för skulptur och måleri. I Konstfacks verkstäder är allt möjligt! Och inte nog med det, skolan har också ett av Sveriges största konst- och designbibliotek.

Konstfack är Sveriges både största och äldsta konstnärliga högskola, grundad 1844. Varje år deltar cirka 900 studenter i kandidat-, master- och doktorandprogram, lärarutbildning och fristående kurser. Många av dem kommer från andra delar av världen, liksom våra lärare. Internationaliseringen bidrar till kunskapsutbyte och ökar förståelsen mellan länder, kulturer och religioner. Dessutom förbereder det dig som student för världen som framtida arena och arbetsplats.

Varmt välkommen hit!

Tänk att vara både äldst, störst och bäst i Sverige. Det är just vad Konstfack är, den konstnärliga högskolan där allt från drömmare och reformister till aktivister och utopister gått sedan 1844.

Följ oss i Sociala medier