Universitetslektor i utbildningsvetenskap

URL: http://universitetsvakanser.se/ad/hogskolan-kristianstad-universitetslektor-i-utbildningsvetenskap-16459/

Region(er): Skåne län
Yrke(n): Lektor

Högskolan Kristianstad är en del av det skånska högskolelandskapet med 530 anställda och 14 000 studenter. På ett modernt högskoleområde finns bibliotek, restaurang, café, idrottshall, kårhus och studentbostäder. Högskolan Kristianstad har ett brett och spännande utbud av program, fristående kurser, uppdragsutbildningar och forskning inom beteendevetenskap, ekonomi, humaniora och samhällsvetenskap, hälsovetenskaper, matematik och naturvetenskap, teknik och data, mat- och måltidsvetenskap samt lärarutbildning. Högskolans vision är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Studenter vid Högskolan Kristianstad ska helt enkelt ha de kunskaper, färdigheter och förmågor som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad och vi värdesätter den kvalitet som mångfald tillför vår verksamhet. Våra ledord är närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt.

 

Högskolan Kristianstad erbjuder arbete i ett modernt Campus med en stimulerande miljö under stark utveckling. Goda internationella forskarkontakter med partneruniversitet i fler än 30 länder och en omfattande samverkan med det omgivande samhället genom exempelvis verksamhetsförlagd utbildning (VFU) är två centrala områden för högskolan.  Högskolan Kristianstad bedriver forskning som anknyter till och utvecklar grundutbildningen vid högskolan och ambitionen är att forskningen ska vara av sådan kvalitet att den väcker nationell och internationell uppmärksamhet. Vi erbjuder flera stimulerande forskningsmiljöer, välrenommerade lärarprogram samt ett attraktivt masterprogram i utbildningsvetenskap.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning, examination, planering och utveckling på lärarutbildningens kurser och program, i första hand grundlärarutbildningen, men även i stor utsträckning inom ämneslärarutbildningen och masterprogrammet i utbildningsvetenskap. Du kommer att ha en central roll i utvecklings- och kvalitetsarbetet inom den utbildningsvetenskapliga kärnan på framförallt grundlärarutbildningen, samt ha en viktig roll i utveckling av forskning inom detta område. Samverkan med det omgivande samhället är också en del av arbetsinnehållet. Uppdrag av administrativ art liksom ledningsuppdrag kan förekomma.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Grundläggande behörighetskrav i enlighet med 4 kap 3-4 § högskoleförordningen samt Högskolan Kristianstads anställningsordning. För den aktuella anställningen krävs doktorsexamen i pedagogik, utbildningsvetenskap eller ämne med tydlig koppling till det utbildningsvetenskapliga området. Vi vill att du har en bakgrund med tydlig koppling till grundlärarutbildningen i form av (a) egen lärarutbildning och yrkesverksamhet som lärare eller (b) undervisningserfarenhet från lärarutbildning eller (c) dokumenterad erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbete inom skolväsendet, eller en kombination av dessa.

Högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande kunskaper och undervisningserfarenhet på högskolenivå liksom erfarenhet av kursansvar, kursutveckling och kursplanering, samt erfarenhet av handledning och examination inom ämnesområdet är också meriterande.

Vid tillsättning av tjänsten kommer lika stor omsorg att läggas vid sökandes vetenskapliga som pedagogiska skicklighet. Även förmåga till samarbete och att skapa en god samarbetsmiljö är av stor betydelse.

Övrigt

2-3 tjänster. Heltid. Tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad.

Kompetensutvecklingstid utgår med två extra månader under de första två åren. Möjlighet finns att knytas till någon av de pedagogiska forskningsmiljöerna FoRP (Forskning Relationell Pedagogik) eller BALU (Barndom, Lärande och Utbildning). Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Ansökan genomförs via vårt rekryteringsverktyg där sökande bifogar personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogar publikationer. Länk till ansökan är: www.hkr.se/anstallning. Sista ansökningsdatum är 2018-05-08.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2018-3711-86
Kontakt
  • Carita Lundmark, avdelningschef, 044-250 32 19, carita.lundmark@hkr.se
  • Åsa Hammarlund, programområdesansv grundlärarprog, 044-250 34 72, asa.hammarlund@hkr.se
  • Anders Eklöf, programområdesansv master utbildnvet, 044-250 34 82, anders.eklof@hkr.se
  • Jonas Aspelin, ämnesföreträdare i pedagogik, 044-250 32 84, jonas.aspelin@hkr.se
Facklig företrädare
  • Erling Emsfors, Saco-S, 044-250 31 32
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
Publicerat 2018-04-18
Sista ansökningsdag 2018-05-08