Universitetslektor i mikrobiologi

URL: http://universitetsvakanser.se/ad/hogskolan-kristianstad-universitetslektor-i-mikrobiologi-16403/

Region(er): Skåne län
Yrke(n): Lektor

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en del av det skånska högskolelandskapet med 530 anställda och 14 000 studenter. På ett modernt högskoleområde finns bibliotek, restaurang, café, idrottshall, kårhus och studentbostäder. Högskolan Kristianstad har ett brett och spännande utbud av program, fristående kurser, uppdragsutbildningar och forskning inom beteendevetenskap, ekonomi, humaniora och samhällsvetenskap, hälsovetenskaper, matematik och naturvetenskap, teknik och data, mat- och måltidsvetenskap samt lärarutbildning. Högskolans vision är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Studenter vid Högskolan Kristianstad ska helt enkelt ha de kunskaper, färdigheter och förmågor som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning.

Vid Sektionen för lärande och miljö samordnas och administreras nedanstående program och tillhörande fristående kurser. Mer information får du om du klickar på länken: http://www.hkr.se/sv/om-hkr/organisation/sektioner/sektionen-for-larande-och-miljo/

Vill du arbeta på ett av Sveriges mest dynamiska lärosäten? Avdelningen för naturvetenskap söker en universitetslektor i mikrobiologi. Med denna utlysning vill avdelningen stärka såväl den vetenskapliga som den yrkesprofessionella kompetensen i utbildningen.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning i mikrobiologi i Biomedicinska analytikerprogrammet och Biologprogrammet. Även undervisning i Sjuksköterske- och Ämneslärarprogrammet samt fristående kurser och kurser i uppdragsutbildning inom området kan förekomma. Handledning och examination av examensarbeten i nämnda utbildningar ingår också i arbetsuppgifterna. I arbetsuppgifterna ingår administrativa uppgifter i anslutning till undervisning och kursansvar. Den som anställs förväntas aktivt och självständigt bedriva forskning inom för anställningen relevant område. Samverkan med det omgivande samhället är också en del av arbetsuppgifterna. Anställningen är placerad vid Avdelningen för naturvetenskap.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Grundläggande behörighetskrav i enlighet med HF 4 kap 4 § samt Högskolan Kristianstads anställningsordning. För den aktuella anställningen krävs avlagd doktorsexamen inom mikrobiologi eller motsvarande, samt dokumenterad pedagogisk skicklighet. En bred kompetens inkluderande både medicinsk-, miljö- och livsmedelsrelaterad mikrobiologi och klassiska mikro- och molekylärbiologiska metoder är meriterande. Högskolepedagogisk utbildning samt erfarenhet av undervisning och handledning på högskolenivå inom ämnesområdet är meriterande. Dessutom är aktiv forskning inom ämnesområdet och erfarenhet av administrativa uppgifter och samverkan med det omgivande samhället meriterande.

Förmåga att leda och driva utvecklingsarbete inom ämnesområdet är av väsentlig betydelse. Då undervisning och examination i huvudsak sker på svenska och i vissa fall på engelska krävs mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift på svenska och engelska.

Vid tillsättning av tjänsten läggs större vikt vid pedagogisk skicklighet än vetenskaplig skicklighet. Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga samt förmåga att bidra till en positiv arbetsmiljö.

Övrigt

Deltid 50 %. Tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Vanligtvis tillämpas provanställning. Den största delen av undervisningen är campusförlagd men även distans- och nätbaserad undervisning förekommer. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad.

Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Ansökan utformas enligt Anvisningar för utformande av ansökan om anställning som eller befordran till forskare, universitetslektor, biträdande professor, oavlönad docent och professor vid Högskolan Kristianstad, se www.hkr.se/anstallning. Ansökan genomförs via vårt rekryteringsverktyg där sökande bifogar personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogas publikationer. Länk till ansökan är: www.hkr.se/anstallning. Ansökan ska ha inkommit senast 2017-12-14.

 

 


 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2017-3711-247
Kontakt
  • Lena Löfgren, avdelningschef, 044-250 34 31
Facklig företrädare
  • Erling Emsfors, Saco-S, 044-250 31 32
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
Publicerat 2017-11-29
Sista ansökningsdag 2017-12-14