Universitet och högskolor som är attraktiva arbetsgivare

Läs mer på företagsprofilerna nedan

10 Företag

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och nästan 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer.

Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna

Sedan Högskolan Dalarna bildades 1977 har den växt snabbt. Våra två campusområden i Falun och Borlänge erbjuder ett drygt 60-tal program och ca 1 100 kurser, utbildningar som är anpassade till arbetsmarknaden. Högskolan har ca 16 000 studenter och ungefär 800 anställda.

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö.

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad (HKR) är en högskola i den dynamiska Öresundsregionen. Här läser cirka 15 000 studenter.

Høgskolen i Oslo og Akershus

Høgskolen i Oslo og Akershus

HiOA er en moderne utdanningsinstitusjon hvor blikket stadig rettes framover. Samtidig er høgskolen tuftet på opparbeidet kompetanse og erfaringer gjennom mange år.

Konstfack

Konstfack

Konstfack är Sveriges största konstnärliga högskola och har sedan 1844 utbildat morgondagens konstnärer, designer, konsthantverkare och lärare. Alla våra utbildningar vilar på konstnärlig grund och vi har idag cirka 1000 studenter och 200 anställda.

Mittuniversitetet

Mittuniversitetet

Mittuniversitetet är ett av Sveriges ledande lärosäten när det gäller distansutbildning. Vissa distansutbildningar har sammankomster på en av campusorterna, andra baseras enbart på modernt IT-stöd och är ortsoberoende.

Mälardalens högskola

Mälardalens högskola

MDH är en av Sveriges större högskolor, med 14 000 studenter, 73 professorer och 900 anställda.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Uppsala universitet är Nordens äldsta universitet med levande kulturmiljö och ett fantastiskt studentliv. Här finns 40 000 studenter som syns, hörs och märks överallt. Här bedrivs forskning i världsklass och högklassig utbildning till global nytta för samhälle och näringsliv.

Örebro Universitet

Örebro Universitet

Örebro universitet är ett modernt lärosäte med ämnesmässig bredd och internationellt framstående forskning. Här finns cirka 17 000 studenter och 1 200 anställda.