Högskolan Kristianstad - Universitetslektor i engelska med språkvetenskaplig inriktning

Hemsida
www.hkr.se

Lektor

Anställningsform
Heltid

Ansök nu

Universitetslektor i engelska med språkvetenskaplig inriktning, Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en del av det skånska högskolelandskapet med 530 anställda och 14 000 studenter. På ett modernt högskoleområde finns bibliotek, restaurang, café, idrottshall, kårhus och studentbostäder. Högskolan Kristianstad har ett brett och spännande utbud av program, fristående kurser, uppdragsutbildningar och forskning inom beteendevetenskap, ekonomi, humaniora och samhällsvetenskap, hälsovetenskaper, matematik och naturvetenskap, teknik och data, mat- och måltidsvetenskap samt lärarutbildning. Högskolans vision är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Studenter vid Högskolan Kristianstad ska helt enkelt ha de kunskaper, färdigheter och förmågor som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad och vi värdesätter den kvalitet som mångfald tillför vår verksamhet. Våra ledord är närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning, examination, planering och utveckling på olika nivåer inom program inom ämnesområdet engelska, samt ämnesdidaktiskt arbete. I arbetet ingår att bidra till utvecklingen av kurser och utbildningar, särskilt inom kandidatprogrammet i engelska och grund- och ämneslärarutbildningarna, inklusive arbete med verksamhetsförlagd utbildning. Undervisningsuppdrag i fristående kurser, andra utbildningsprogram liksom inom högskolans uppdragsverksamhet kan förekomma. Undervisningen kommer att inkludera kurser i språk- och litteraturvetenskap, samt i ämnesdidaktik, varför en bred ämneskompetens och erfarenhet efterfrågas.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Grundläggande behörighetskrav i enlighet med HF 4 kap 4 § samt Högskolan Kristianstads anställningsordning. För den aktuella anställningen krävs avlagd doktorsexamen i engelsk språkvetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig, samt dokumenterad pedagogisk skicklighet och erfarenhet av högskoleundervisning och handledning av examensarbeten och uppsatser inom ämnet. Meriterande är högskolepedagogisk utbildning och arbete med verksamhetsförlagd utbildning.

Särskilt meriterande är grund- eller ämneslärarutbildning med gedigen undervisningsfarenhet från grund- eller gymnasieskolan, samt den sökandes erfarenhet av undervisning, forskning om ämnesdidaktiska frågeställningar och dokumenterad förmåga till samarbete.

Övrigt

1-2 tjänster. Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vanligtvis tillämpas provanställning. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad, företrädesvis Campus Helsingborg.

Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Ansökan genomförs via vårt rekryteringsverktyg där sökande bifogar personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogar publikationer. Länk till ansökan är: www.hkr.se/anstallning. Sista ansökningsdatum är 2018-06-06.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid