Högskolan Kristianstad - Universitetsadjunkt i matematikdidaktik

Hemsida
www.hkr.se

Kategori
Adjunkt

Anställningsform
Heltid

Ansök nu

Universitetsadjunkt i matematikdidaktik, Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad

 

Högskolan Kristianstad är en del av det skånska högskolelandskapet med 530 anställda och 14 000 studenter. På ett modernt högskoleområde finns bibliotek, restaurang, café, idrottshall, kårhus och studentbostäder. Högskolan Kristianstad har ett brett och spännande utbud av program, fristående kurser, uppdragsutbildningar och forskning inom beteendevetenskap, ekonomi, humaniora och samhällsvetenskap, hälsovetenskaper, matematik och naturvetenskap, teknik och data, mat- och måltidsvetenskap samt lärarutbildning. Högskolans vision är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Studenter vid Högskolan Kristianstad ska helt enkelt ha de kunskaper, färdigheter och förmågor som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad och vi värdesätter den kvalitet som mångfald tillför vår verksamhet. Våra ledord är närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt.

 

Vid Fakulteten för lärarutbildning bedrivs utbildning och forskning med en stark kärna av utbildningsvetenskapligt inriktat innehåll såsom exempelvis didaktik, pedagogik, specialpedagogik och ämnesdidaktik inom en rad ämnen.

Därutöver finns en betydande forskningsverksamhet även inom humaniora och samhällsvetenskap såsom exempelvis historia, engelsk/svensk litteraturhistoria och språkvetenskap, psykologi samt statsvetenskap.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning i matematik och matematikdidaktik i Förskollärarprogrammet och Grundlärarprogrammet. Även undervisning i Speciallärarprogrammet med specialisering mot matematikutveckling, Ämneslärarprogrammet samt fristående kurser och kurser i uppdragsutbildning inom matematik- och matematikdidaktikområdet kan förekomma. I arbetsuppgifterna ingår administrativa uppgifter i anslutning till undervisningen samt examination av studenter i verksamhetsförlagd utbildning. Samverkan med det omgivande samhället är också en del av arbetsuppgifterna. Anställningen är placerad vid Fakulteten för lärarutbildning, Avdelningen för matematik- och naturvetenskapernas didaktik.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

För anställning som universitetsadjunkt krävs att sökande har lärarexamen med inriktning mot och yrkeserfarenhet från arbete inom grund- och/eller gymnasieskola. Meriterande är examen på forskarutbildningsnivå inom området samt erfarenhet av undervisning i matematik/matematikdidaktik inom Förskollärarprogrammet och/eller Grundlärarprogrammet. Erfarenhet av att handleda och examinera studenter i verksamhetsförlagd utbildning är också meriterande.

Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga samt förmåga att bidra till en positiv arbetsmiljö.

Övrigt

Heltid. Tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Vanligtvis tillämpas provanställning. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad.

Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att gå in på www.hkr.se/anstallning. Sista ansökningsdatum är 2018-05-29. Betyg och intyg som styrker det du har uppgett i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer P2018-3711-91
Kontakt
  • Lena Löfgren, avdelningschef, 044-250 34 31
Facklig företrädare
  • Erling Emsfors, Saco-S, 044-250 31 32
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
Publicerat 2018-05-08
Sista ansökningsdag 2018-05-29