Högskolan Kristianstad - Studie- och karriärvägledare

Ansök nu

Studie- och karriärvägledare, Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en del av det skånska högskolelandskapet med 530 anställda och 14 000 studenter. På ett modernt högskoleområde finns bibliotek, restaurang, café, idrottshall, kårhus och studentbostäder. Högskolan Kristianstad har ett brett och spännande utbud av program, fristående kurser, uppdragsutbildningar och forskning inom beteendevetenskap, ekonomi, humaniora och samhällsvetenskap, hälsovetenskaper, matematik och naturvetenskap, teknik och data, mat- och måltidsvetenskap samt lärarutbildning. Högskolans vision är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Studenter vid Högskolan Kristianstad ska helt enkelt ha de kunskaper, färdigheter och förmågor som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning.

Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad och vi värdesätter den kvalitet som mångfald tillför vår verksamhet.

Våra ledord är närhet, öppenhet, nyfikenhet och respekt.

En av våra studie- och karriärvägledare arbetar i ett projekt som riktar sig mot nyanlända akademiker och därför söker vi en vikarie.

Arbetsuppgifter

Studie- och karriärvägledarens övergripande arbetsuppgift är att ge ett kvalificerat stöd till presumtiva studenter och studenter i frågor som rör studier och karriär/arbetsliv. I arbetsuppgifterna ingår i huvudsak att erbjuda studie- och karriärvägledning dels genom enskilda samtal men också i grupp till studenter och presumtiva studenter inom olika programområden på Fakulteten för lärarutbildning.

Som studie- och karriärvägledare ansvarar och deltar du i informationsinsatser som rör högskolans utbildningar och insatser på grupp- och individnivå som bidrar till att studenterna erhåller stöd i sin utbildningssituation. Att upprätta individuella studieplaner och att bereda olika typer av studentärenden utifrån gällande regelverk ingår också i arbetet.

Att arbeta som studie- och karriärvägledare innebär omfattande kontakter med människor. Du ingår i en arbetsgrupp med studie- och karriärvägledare och har ett nära samarbete med programområdesansvariga och studieadministratörer.

Kvalifikationer

Du är kvalificerad för anställningen om du har en studie- och yrkesvägledarexamen eller motsvarande. Du har några års arbetslivserfarenhet som studie- och karriärvägledare. Erfarenhet av studie- och karriärvägledning mot akademiska studier är meriterande.

Eftersom kommunikation är ett viktigt redskap i arbetet är din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska mycket god. Du har god administrativ förmåga, är en van datoranvändare och har erfarenhet av att arbeta med program i Microsoft Office.

Du ingår i en servicefunktion och vi söker dig som har hög servicekänsla, är pedagogisk och har en förmåga att självständigt och flexibelt ta ansvar för att lösa förekommande arbetsuppgifter med hög kvalitet. Stor vikt läggs vid att du har en god förmåga till samarbete och att du bidrar till att skapa en god arbetsmiljö.

Övrigt

Heltid. Vikariat t o m 2018-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde snarast möjligt.

Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att gå in på www.hkr.se/anstallning. Sista ansökningsdatum är 2018-01-19. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid